AUTOMATSKO UPRAVLJANJE 2
 
Predmet se sluša u zimskom semestru treće godine studija (petom semestru) osnovnih akademskih studija na studijskom programu Mehatronika. U okviru predmeta izučavaju se osnovni principi analize i sinteze računarski upravljanih sistema, tj. sistema automatskog upravljanja kod kojih je upravljački algoritam implementiran pomoću digitalnog uređaja.
 
 
Predmetni nastavnici
 
Asistent
 
Drage kolege,
 
Svi smo svesni rizika okupljanja u zatvorenom prostoru, mi smo preduzeli mere koje zavise od nas i smanjili broj ljudi u učionici i povećali broj grupa za polaganje.
Molimo sve vas, koji se ovih dana ne osećaju dobro ili su imali rizične kontakte da odlože polaganje ispita! Mi ćemo sa naše strane obezbediti polaganje u terminima, koji su bezbedni za sve.
Podsećamo da su maske na ispitu obavezne i da sedite po utvrdjenom rasporedu.
Sa Katedre
 
 
Slušanje predmeta ŠG 2021/2022:
 
U skladu sa uvedenim merama usled pandemije COVID-19, strogo ograničenim brojem studenata po prostorijama, i strogoj evidenciji svih prisutni, važe sledeća pravila za studente koji nisu položili predmet i prenose ga u sledeću godinu, odnosno mogući su sledeći scenariji:
1. Student ima potpis, želi da polaže ispit preko kolokvijuma -  na službi uplaćuje "polaganje preko kolokvijuma"
2. Student ima potpis, neće da polaže preko kolokvijuma, polagaće u ispitnim rokovima  - samo prijavi ispit u roku u kom polaže
3. Student ima potpis, želi da sluša predmet  - na službi uplaćuje slušanje predmeta (prema našim saznanjima to je 50% cene po bodu)
4. Student nema potpis, želi da sluša i/ili polaže predmet  - na službi uplaćuje ponovno slušanje predmeta (100% cena po bodu)
Drage kolege, na sledećem spisku možete pogledati raspored sedenja za drugi kolokvijum koji će se održati 20. januara od 18.30h. Molimo vas da, uz pridržavanje aktuelnih epidemioloških mera, dođete 10 minuta pred početak kolokvijuma i zauzmete mesto u amfiteatru u koji ste raspoređeni. Na kolokvijum ponesite kalkulatore i tablice transformacija.
Odbrana projekata u predroku održaće se u utorak 25.01.2022, prema satnici koja će biti naknadno istaknuta. Sve kolege koje žele da brane projekat u tom terminu treba da se upišu na spisak. Ukoliko je više vas radilo zajedno projekat upišite se jedni ispod drugih i obojite istom bojom. Spisak će biti zaključan u ponedeljak u 9h.
Drugi kolokvijum iz predmeta Automatsko upravljanje 2 će se održati u četvrtak 20.01.2022. od 18.30h u amfiteatrima A1, A2 i A3. 
 
Ukoliko prvi put slušate predmet molimo vas da se upišete na sledeći spisak u tab Generacija 2019/2020.
 
Stari studenti moraju imati regulisan status na studentskoj službi (ponovno slušanje predmeta ili polaganje preko kolokvijuma) i upisuju se na spisak u tab Stari studenti.
Drage kolege,
Zamolili bih vas da ako iz nekog razloga nećete izaći na kolokvijum, bolesni ste ili sprečeni, da se izbrišete sa spiska, jer nam to mnogo znači zbog rasporeda po učionicama. Spisak će biti otvoren do srede u 14h. Hvala unapred!

Tekst predmetnog projekta možete pogledati na sledećem linku. Odbrana projekata će se održati u tri termina (predrok, januarski i februarski rok), o čemu će blagovremeno biti postavljena obaveštenja. Projekat se radi u grupama od po tri studenta, a brani individualno.

Pretraga