SISTEMI AUTOMATSKOG UPRAVLJANJA
 
Predmet se sluša u letnjem semestru druge godine (četvrtom semestru) osnovnih akademskih studija na Departmanu za računarstvo i automatiku Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Predmet se sluša sa fondom časova 4+4. 
 
Predmetni nastavnici
 
Asistenti
 
 
 
OBAVEŠTENJA
 
Obaveštenje za polaganje ispita u junskom ispitnom roku 
Drage kolege, ukoliko planirate da polažete neki deo ispita ili celi ispit u junskom ispitnom roku molimo vas da se upišete na sledeći spisak i označite sa X odgovarajuće polje. Spisak za prijavu će ostati otključan do srede 29. juna do 12h.
 
Prvi termin usmenog dela ispita će se održati u ponedeljak 4. jula, a drugi termin ispita će se održati par dana nakon toga (3-5 dana).
 
U junskom i julskom roku su uvedene dodatne olakšice: ispit je moguće parcijalno polagati u oba roka bez položenog kolokvijuma u toku semestra (što je bio prvobitni dogovor).
 
Vreme trajanja ispita:
  1. Ukoliko radite samo jedan kolokvijum - 1h i 30 min;
  2. Ukoliko radite dva ili tri kolokvijuma (celi ispit) - 3h.
 
Rezultati  kolokvijuma 
Objavljeni su rezultati trećeg kolokvijuma i možete ih pogledati ne sledećem linku. Uvid u radove će se održati u četvrtak 16. juna u 7.30h u amfiteatru A1. Usmeni deo ispita u predroku će se održati u četvrtak 16. juna u amfiteatru A1. Molimo sve kolege koje planiraju da izađu na usmeni da se danas do 15h upišu na sledeći spisak kako bismo napravili raspored.
 
Prijava za polaganje poslednjeg kolokvijuma - stari studenti
  • Drugi kolokvijum za stare studente koji su prijavili polaganje predmeta preko kolokvijuma će se održati u subotu 11. juna od 11h prema sledećem rasporedu spisak.
  • Treći kolokvijum za stare studente koji su prijavili ponovno slušanje predmeta će se održati u subotu 11. juna od 9h prema sledećem rasporedu spisak.
 
Rezultati drugog kolokvijuma
Rezultate drugog kolokvijuma možete pogledati na sledećem linku. Uvid u radove će se održati u utorak 31. maja prema rasporedu koji možete pogledati na sledećem linku spisak.
 
Termin drugog kolokvijuma za učesnike Elektrijade
Drugi kolokvijum za učesnike Elektrijade (takmičari iz nauke i/ili sporta) će se održati u četvrtak 26. maja od 19h u učionicama NTP-410 i NTP-411. Molimo sve kolege koje planiraju da izađu na kolokvijum da se upišu na sledeći spisak​​​​​​​.
 
Majski apsolventski rok - rezultati ispita
Objavljeni su rezultati majskog apsolventskog roka i mogu se pogledati na sledećem linku.
Usmeni ispit će se održati u sredu, 25.5.2022. od 9 časova u kancelariji NTP 414.
Za uvid u radove potrebno je se javiti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Obaveštenje za drugi kolokvijum - stari studenti
Drugi kolokvijum za stare studente koji su uplatili ponovno slušanje predmeta će se održati u petak 20. maja prema sledećem rasporedu spisak.
 
Obaveštenje o održavanju kolokvijuma 
Kolokvijumi za tekuću generaciju studenata i stare studente koji su prijavili ponovno slušanje predmeta će se održati na računarskim vežbama u sledećim terminima:

1. Prvi kolokvijum će se održati 1. i 2. aprila

2. Drugi kolokvijum će se održati 20. i 23. maja

3. Treći kolokvijum će se održati 10. i 13. juna

 

Obaveštenje o održavanju kolokvijuma za stare studente
Kolokvijumi za stare studente će se održati u sledećim terminima:

1. Prvi kolokvijum će se održati u subotu 7. maja od 11h u učionicama 308, 309, 310 i 311

2. Drugi kolokvijum će se održati u subotu 11. juna od 11h u učionicama AH1a, AH1b, AH6 i AH7
 
 
Obaveštenje vezano za pohađanje računarskih vežbe i polaganje kolokvijuma za kolege koje ponovo polažu i/ili slušaju predmet
  1. Svim kolegama koji su prijavili ponovno slušanje predmeta biće omogućen pristup računarskim vežbama u skladu sa rasporedom koji je napravila studentska služba. Pri tome, moguće je da u pojedinim terminima računarskih vežbi bude prisutan veći broj studenata od broja raspoloživih računara (raspored isključivo formira studentska služba i mi nismo u mogućnosti da ga menjamo) pa će u tom slučaju pojedini studenti raditi vežbe u parovima. Ovaj problem ćemo naknadno rešiti u terminima održavanja kolokvijuma o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.
  2. Kolege koje su prijavile ponovno slušanje predmeta će u toku semestra raditi 3 kolokvijuma sa tekućom generacijom, dok će kolege koje su prijavile polaganje ispita preko kolokvijuma u toku semestra raditi 2 kolokvijuma (za njih će biti organizovani posebni termini kolokvijuma 7. maja i 11. juna).
 
Rezultati prvog kolokvijuma - stari studenti 
Objavljeni su rezultati prvog kolokvijuma održanog 7. maja za kolege koje su prijavile polaganje ispita preko kolokvijuma i možete ih pogledati na sledećem linku. Kolokvijum se smatra položenim sa minimalno 7.5 bodova. Uvid u radove će se održati u ponedeljak 9. maja od 9h u kancelariji NTP-414. Kolege obojene crvenom bojom nisu regulisali status na studentskoj službi, odnosno nisu prijavili polaganje predmeta preko kolokvijuma.
 
Prijava za prvi kolokvijum - stari studenti 
Prvi kolokvijum za kolege koje su prijavile polaganje ispita preko kolokvijuma održaće se 7. maja od 11h prema sledećem rasporedu spisak.
 
Obaveštenje o održavanju kolokvijuma za stare studente
Prvi kolokvijum za kolege koje su prijavile polaganje ispita preko kolokvijuma održaće se 7. maja. Na kolokvijum dolaze lekcije zaključno sa lekcijom GMK.
 
Obaveštenje o održavanju vežbi
U narednoj sedmici (od 26. do 29. aprila) neće se održavati ni auditorne ni računarske vežbe.
 
Aprilski rok - rezultati ispita
Objavljeni su rezultati aprilskog roka i mogu se pogledati na sledećem linku.
Usmeni ispit u aprilskom roku održaće se u utorak, 12.4.2022. od 8.30 u kancelariji NTP 414.
Za uvid u radove potrebno je se javiti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Rezultati prvog kolokvijuma
Objavljeni su rezultati prvog kolokvijuma i možete ih pogledati u zbirnoj evidenciji. Kolokvijum se smatra položenim sa minimalno osvojenih 5 bodova. Uvid u radove će se održati u sredu 6. aprila prema rasporedu koji će biti naknadno objavljen. Sve kolege koje žele da dođu na uvid u radove treba da se upišu na spisak.

 
Obaveštenje za prvi kolokvijum
Prvi kolokvijum će se održati u petak 1. aprila i u subotu 2. aprila. Kolokvijum traje 1h.
1. Grupe koje računarske vežbe po rasporedu imaju petkom, kolokvijum će raditi u petak 1. aprila u terminima računarskih vežbi. 
2. Grupe koje računarske vežbe po rasporedu imaju ponedeljkom, kolokvijum će raditi u subotu 2. aprila prema sledećem rasporedu:

grupa 9 - subota 2. april od 9h u učionici L2 (računarski centar, 3. sprat na FTN-u)

grupa 12 - subota 2. april od 9h u učionici L4 (računarski cenatr, 3. sprat na FTN-u)

grupa 13 - subota 2. april od 9h u učionici L5 (računarski centar, 3. sprat na FTN-u)

grupa 14 - subota 2. april od 9h u učionici NTP-415 (Naučno tehnološki park, 4. sprat)

grupa 6 - subota 2. april od 10.30h u učionici L2 (računarski centar. 3. sprat na FTN-u)

Sve kolege koje su uplatile ponovno slušanje predmeta prvi kolokvijum polažu 2. aprila od 10.30h prema sledećem
rasporedu.

Napomena: Na prvi kolokvijum dolazi gradivo koje je rađeno na predavanjima i vežbama zaključno sa ponedeljkom 28. martom.

 
REZULTATI ISPITA - Martovski dodatni rok. 27. 3. 2022.
Objavljeni su rezultati martovskog apsolventskog roka i nalaze se u sledećoj tabeli. Uvid u radove će se održati u utorak, 29. 3. 2022. u 9.00 u kancelariji NTP 414.
 
 
 
 

Termin drugog kolokvijuma za učesnike Elektrijade

Pretraga