SISTEMI AUTOMATSKOG UPRAVLJANJA
 
Predmet se sluša u letnjem semestru druge godine (četvrtom semestru) osnovnih akademskih studija na Departmanu za računarstvo i automatiku Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Predmet se sluša sa fondom časova 4+4. 
 
Predmetni nastavnici
 
Asistenti
 
 
 
OBAVEŠTENJA
 
Rezultati ispita - oktobarski dodatni rok 2
Objavljeni su rezultati pismenog dela ispita održanog 29.09.2022. i možete ih pogledati na sledećem linku. Uvid u radove će se održati u petak 30. septembra od 9h u kancelariji NTP-414. Usmeni deo ispita će se održati u ponedeljak, 3. oktobra u 9h u NTP-415.
 
Rezultati ispita - oktobarski dodatni rok 1
Objavljeni su rezultati pismenog dela ispita održanog 22.09.2022. i možete ih pogledati na sledećem linku. Uvid u radove će se održati u petak 23. septembra od 9h u kancelariji NTP-414. Usmeni deo ispita će se održati u ponedeljak 26. septembra u 11h u učionici 109.
 
Rezultati ispita - septembarski rok
Objavljeni su rezultati pismenog dela ispita održanog 15.09.2022. i možete ih pogledati na sledećem linku. Uvid u radove će se održati u petak 16. septembra od 9h u kancelariji NTP-414. Usmeni deo ispita će se održati u ponedeljak 19. septembra u 11h u učionici 201.
 
Rezultati ispita - septembarski rok
Objavljeni su rezultati pismenog dela ispita održanog 08.09.2022. i možete ih pogledati na sledećem linku. Uvid u radove će se održati u petak 9. septembra od 9h u kancelariji NTP-414. Usmeni deo ispita će se održati u utorak 13. septembra od 11h u učionici 109.
 
Rezultati ispita - avgustovski rok
U avgustovskom ispitnom roku će svim kolegama, zbog rangiranja po studijskim modulima, biti prosleđene ocene studentskoj službi (i kolegama koje su prijavile ispit, a nisu izašli na usmeni). Molimo sve kolege koje ne žele da im ocena bude prosleđena da se jave na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .
Objavljeni su rezultati usmenog dela ispita i možete ih pogledati na sledećem linku
Objavljeni su rezultati pismenog dela ispita održanog 1.09.2022. i možete ih pogledati na sledećem linku. Uvid u radove će se održati u petak, 2. septembra u 9h u NTP-414. Usmeni deo ispita će se održati u ponedeljak, 5. septembra od 11h u učionici 109. Studenti koji žele da im se prosledi ocena bez polaganja usmenog dela ispita treba da se upišu u sledeću tabelu.
 
Usmeni deo ispita - julski rok
Usmeni deo ispita održaće se u četvrtak, 21. jula od 12.00 u učionici 311.
 
Rezultati ispita - julski rok
Objavljeni su rezultati pismenog dela ispita održanog 19.07.2022. i možete ih pogledati na sledećem linku. Uvid u radove će se održati u četvrtak 21. jula u 12h u učionici 311. Drugi termin usmenog dela ispita će se održati u četvrtak 21. jula i potrebno je da se prijavite na sledeći spisak (tab pod imenom usmeni 2. termin). Spisak za prijavu će biti zaključan u sredu 20. jula u 18h.
Kolege koje žele da im ocena bude prosleđena bez polaganja usmenog dela ispita potrebno je da se upišu na sledeći spisak.
 
Obaveštenje za julski ispitni rok
Pismeni deo ispita i prvi termin usmenog u julskom ispitnom roku će se održati u utorak 19. jula od 11h prema sledećem rasporedu. Sve kolege koje se ne nalaze na spisku potrebno je da dođu pred početak ispita ispred amfiteatra A1. Kolege koje žele da im ocena bude prosleđena bez polaganja usmenog dela ispita potrebno je da se upišu na sledeći spisak.
Drugi termin usmenog ispita će se održati u četvrtak 21. jula prema rasporedu koji će biti naknadno istaknut.
 
Rezultati ispita - junski rok
Objavljeni su rezultati pismenog dela ispita odžanog 01.07.2022. i nalaze se na sledećem linku. Uvid u radove će se održati u petak 8. jula u 8h u učionici 103.   Drugi termin usmenog ispita u junskom ispitnom roku će se održati u petak 8. jula prema sledećem rasporedu (tab pod imenom 2. termin). Studenti koji žele da im ocena bude prosleđena bez polaganja usmenog dela ispita potrebno je da se upišu na spisak. Upis ocena će se održati u terminu usmenog ispita. 
 
Usmeni ispit - junski ispitni rok
Prvi termin usmenog dela ispita u junskom ispitnom roku će se održati u ponedeljak 4. jula u učionici 108 prema sledećem rasporedu.
 
 
Obaveštenje za polaganje ispita u junskom ispitnom roku 
Pismeni ispit u junskom ispitnom roku će se održati u petak 1. jula od 14.30h prema sledećem rasporedu:
  1. Studenti smera Računarstvo i automatika koji prvi put slušaju predmet rade ispit prema sledećem rasporedu.
  2. Svi studenti smera Merenje i regulacija rade ispit u amfiteatru A2.
  3. Stari studenti smera Računarstvo i automatika ispit rade u učionici 109A.

Studenti koji nisu prijavili ispit na studentskoj službi nemaju pravo izlaska na ispit.

 
 
Prvi termin usmenog dela ispita će se održati u ponedeljak 4. jula, a drugi termin ispita će se održati par dana nakon toga (3-5 dana).
 
U junskom i julskom roku su uvedene dodatne olakšice: ispit je moguće parcijalno polagati u oba roka bez položenog kolokvijuma u toku semestra (što je bio prvobitni dogovor).
 
Vreme trajanja ispita:
  1. Ukoliko radite samo jedan kolokvijum - 1h i 30 min;
  2. Ukoliko radite dva ili tri kolokvijuma (celi ispit) - 3h.
 
Rezultati  kolokvijuma 
Objavljeni su rezultati trećeg kolokvijuma i možete ih pogledati ne sledećem linku. Uvid u radove će se održati u četvrtak 16. juna u 7.30h u amfiteatru A1. Usmeni deo ispita u predroku će se održati u četvrtak 16. juna u amfiteatru A1. Molimo sve kolege koje planiraju da izađu na usmeni da se danas do 15h upišu na sledeći spisak kako bismo napravili raspored.
 
Prijava za polaganje poslednjeg kolokvijuma - stari studenti
  • Drugi kolokvijum za stare studente koji su prijavili polaganje predmeta preko kolokvijuma će se održati u subotu 11. juna od 11h prema sledećem rasporedu spisak.
  • Treći kolokvijum za stare studente koji su prijavili ponovno slušanje predmeta će se održati u subotu 11. juna od 9h prema sledećem rasporedu spisak.
 
Rezultati drugog kolokvijuma
Rezultate drugog kolokvijuma možete pogledati na sledećem linku. Uvid u radove će se održati u utorak 31. maja prema rasporedu koji možete pogledati na sledećem linku spisak.
 
Termin drugog kolokvijuma za učesnike Elektrijade
Drugi kolokvijum za učesnike Elektrijade (takmičari iz nauke i/ili sporta) će se održati u četvrtak 26. maja od 19h u učionicama NTP-410 i NTP-411. Molimo sve kolege koje planiraju da izađu na kolokvijum da se upišu na sledeći spisak​​​​​​​.
 
Majski apsolventski rok - rezultati ispita
Objavljeni su rezultati majskog apsolventskog roka i mogu se pogledati na sledećem linku.
Usmeni ispit će se održati u sredu, 25.5.2022. od 9 časova u kancelariji NTP 414.
Za uvid u radove potrebno je se javiti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Obaveštenje za drugi kolokvijum - stari studenti
Drugi kolokvijum za stare studente koji su uplatili ponovno slušanje predmeta će se održati u petak 20. maja prema sledećem rasporedu spisak.
 
Obaveštenje o održavanju kolokvijuma 
Kolokvijumi za tekuću generaciju studenata i stare studente koji su prijavili ponovno slušanje predmeta će se održati na računarskim vežbama u sledećim terminima:

1. Prvi kolokvijum će se održati 1. i 2. aprila

2. Drugi kolokvijum će se održati 20. i 23. maja

3. Treći kolokvijum će se održati 10. i 13. juna

 

Obaveštenje o održavanju kolokvijuma za stare studente
Kolokvijumi za stare studente će se održati u sledećim terminima:

1. Prvi kolokvijum će se održati u subotu 7. maja od 11h u učionicama 308, 309, 310 i 311

2. Drugi kolokvijum će se održati u subotu 11. juna od 11h u učionicama AH1a, AH1b, AH6 i AH7
 
 
Obaveštenje vezano za pohađanje računarskih vežbe i polaganje kolokvijuma za kolege koje ponovo polažu i/ili slušaju predmet
  1. Svim kolegama koji su prijavili ponovno slušanje predmeta biće omogućen pristup računarskim vežbama u skladu sa rasporedom koji je napravila studentska služba. Pri tome, moguće je da u pojedinim terminima računarskih vežbi bude prisutan veći broj studenata od broja raspoloživih računara (raspored isključivo formira studentska služba i mi nismo u mogućnosti da ga menjamo) pa će u tom slučaju pojedini studenti raditi vežbe u parovima. Ovaj problem ćemo naknadno rešiti u terminima održavanja kolokvijuma o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.
  2. Kolege koje su prijavile ponovno slušanje predmeta će u toku semestra raditi 3 kolokvijuma sa tekućom generacijom, dok će kolege koje su prijavile polaganje ispita preko kolokvijuma u toku semestra raditi 2 kolokvijuma (za njih će biti organizovani posebni termini kolokvijuma 7. maja i 11. juna).
 
Rezultati prvog kolokvijuma - stari studenti 
Objavljeni su rezultati prvog kolokvijuma održanog 7. maja za kolege koje su prijavile polaganje ispita preko kolokvijuma i možete ih pogledati na sledećem linku. Kolokvijum se smatra položenim sa minimalno 7.5 bodova. Uvid u radove će se održati u ponedeljak 9. maja od 9h u kancelariji NTP-414. Kolege obojene crvenom bojom nisu regulisali status na studentskoj službi, odnosno nisu prijavili polaganje predmeta preko kolokvijuma.
 
Prijava za prvi kolokvijum - stari studenti 
Prvi kolokvijum za kolege koje su prijavile polaganje ispita preko kolokvijuma održaće se 7. maja od 11h prema sledećem rasporedu spisak.
 
Obaveštenje o održavanju kolokvijuma za stare studente
Prvi kolokvijum za kolege koje su prijavile polaganje ispita preko kolokvijuma održaće se 7. maja. Na kolokvijum dolaze lekcije zaključno sa lekcijom GMK.
 
Obaveštenje o održavanju vežbi
U narednoj sedmici (od 26. do 29. aprila) neće se održavati ni auditorne ni računarske vežbe.
 
Aprilski rok - rezultati ispita
Objavljeni su rezultati aprilskog roka i mogu se pogledati na sledećem linku.
Usmeni ispit u aprilskom roku održaće se u utorak, 12.4.2022. od 8.30 u kancelariji NTP 414.
Za uvid u radove potrebno je se javiti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Rezultati prvog kolokvijuma
Objavljeni su rezultati prvog kolokvijuma i možete ih pogledati u zbirnoj evidenciji. Kolokvijum se smatra položenim sa minimalno osvojenih 5 bodova. Uvid u radove će se održati u sredu 6. aprila prema rasporedu koji će biti naknadno objavljen. Sve kolege koje žele da dođu na uvid u radove treba da se upišu na spisak.

 
Obaveštenje za prvi kolokvijum
Prvi kolokvijum će se održati u petak 1. aprila i u subotu 2. aprila. Kolokvijum traje 1h.
1. Grupe koje računarske vežbe po rasporedu imaju petkom, kolokvijum će raditi u petak 1. aprila u terminima računarskih vežbi. 
2. Grupe koje računarske vežbe po rasporedu imaju ponedeljkom, kolokvijum će raditi u subotu 2. aprila prema sledećem rasporedu:

grupa 9 - subota 2. april od 9h u učionici L2 (računarski centar, 3. sprat na FTN-u)

grupa 12 - subota 2. april od 9h u učionici L4 (računarski cenatr, 3. sprat na FTN-u)

grupa 13 - subota 2. april od 9h u učionici L5 (računarski centar, 3. sprat na FTN-u)

grupa 14 - subota 2. april od 9h u učionici NTP-415 (Naučno tehnološki park, 4. sprat)

grupa 6 - subota 2. april od 10.30h u učionici L2 (računarski centar. 3. sprat na FTN-u)

Sve kolege koje su uplatile ponovno slušanje predmeta prvi kolokvijum polažu 2. aprila od 10.30h prema sledećem
rasporedu.

Napomena: Na prvi kolokvijum dolazi gradivo koje je rađeno na predavanjima i vežbama zaključno sa ponedeljkom 28. martom.

 
REZULTATI ISPITA - Martovski dodatni rok. 27. 3. 2022.
Objavljeni su rezultati martovskog apsolventskog roka i nalaze se u sledećoj tabeli. Uvid u radove će se održati u utorak, 29. 3. 2022. u 9.00 u kancelariji NTP 414.
 
 
 
 

Termin drugog kolokvijuma za učesnike Elektrijade

Pretraga